זהו לא סוד שבדים רבים (טבעיים וסינתטיים כאחד), עלולים להתלקח בקלות ולגרום לשריפות מסוכנות. מעכבי בעירה לבדים הם חומרים מיוחדים המתווספים לבדים בשלב הייצור או לאחר מכן וזאת במטרה להאט את התפשטות האש ולצמצם את נזקיה.
כיצד מעכבי בעירה מועילים?
הצורך במעכבי בעירה לבדים נובע ממספר סיבות:
◄ הגנה על חיי אדם ורכוש: שריפות עלולות לגרום לנזק רב ואף לגבות קורבנות נפש. שימוש במעכבי בעירה לבדים יכול להאט את התפשטות האש ובכך לאפשר זמן רב יותר לפינוי אנשים ורכוש ממקום השריפה.
◄ ציות לדרישות בטיחות: מומלץ להכיר בעובדה שתקנות הבנייה במדינות רבות מחייבות שימוש במעכבי בעירה לבדים במבנים מסוימים, כגון בתי מגורים, מבני ציבור ומוסדות חינוך.
◄ הקטנת נזקי אש: לא תמיד אפשר למנוע את ההתלקחות לפני שהיא מתרחשת, אך מרגיע לדעת שימוש במעכבי בעירה ביכולתו להפחית משמעותית את נזקי האש ובאמצעות זאת גם לחסוך בעלויות תיקון ושיקום הסביבה.
מי צריך מעכבי בעירה לבדים? כולם?
לא, שימוש במעכבי בעירה לבדים מומלץ בכל מקרה בו נעשה שימוש נרחב בבדים:
◄ בתי מגורים: וילונות, ריפוד רהיטים, שטיחים, מצעים ועוד.
◄ מבני ציבור: בתי ספר, גני ילדים, בתי חולים, בתי אבות, קניונים ועוד.
◄ מוסדות חינוך: אולמות ספורט, מעבדות, ספריות ועוד.
◄ עסקים: חנויות, מסעדות, משרדים ועוד.
◄ תחבורה ציבורית: מושבים, ריפוד, וילונות ועוד.
האם לכל סוגי הבדים יש נטייה להתקלח בקלות?
התשובה היא לא. לא כל הבדים נוטים להתלקח במהרה והאמת היא שקיימים סוגים שונים של בדים, אשר נבדלים זה מזה ברמת הדליקות שלהם. כך למשל, בדים טבעיים כמו כותנה ופשתן נוטים להתלקח בקלות רבה יותר מאשר בדים סינתטיים כמו פוליאסטר וניילון.
עם זאת, גם בדים סינתטיים עלולים להתלקח בתנאים מסוימים ולכן מומלץ להשתמש במעכבי בעירה בכל מקרה בו נעשה שימוש נרחב בבדים ובאופן גורף, זאת על מנת להיות על הצד הבטוח.
ממה עשויים מעכבי בעירה לבדים?
קיימים סוגים שונים של מעכבי בעירה לבדים, העשויים מחומרים שונים:
◄ תרכובות בור: תרכובות אלו משחררות בור בעת חשיפה לחום, מה שמונע מהבד להתלקח.
◄ תרכובות זרחן: הן יוצרות למעשה שכבת הגנה על פני הבד ושכבה זו מונעת מהחמצן להתקיים ובכך עוצרת את תהליך ההתקלחות בזמן.
◄ הלוגנים: מדובר בחומרי ברום וכלור, אשר משחררים רדיקלים חופשיים בעת חשיפה לחום ומפריעים לתהליך הבעירה להתרחש.
◄ מעכבי בעירה פיזיקליים: חומרים אלו, כמו סיליקה וגבס, אמנם אינם משפיעים על התגובה הכימית של הבעירה, אך הם יוצרים שכבת בידוד על פני הבד, המאט את התפשטות החום והאש.
האם השימוש במעכבי בעירה אינו פוגע בבד?
טכנולוגיות הייצור המודרניות מאפשרות להוסיף מעכבי בעירה לבדים מבלי לפגוע במראה, בניחוח או במרקם שלהם. קיימים מעכבי בעירה שקופים, צבעוניים ואף מעכבי בעירה המכילים חומרים טבעיים.
יחד עם זאת, חשוב לדעת שאם ניחנתם בעור רגיש, ייתכן ותחוו גירוי עורי בעת מגע עם בגדים שעברו טיפול במעכבי בעירה.
מתי החלו לעשות שימוש במעכבי בעירה?
השימוש הראשון במעכבי בעירה לבדים החל עוד במאה ה-19. עם זאת, הפיתוח המשמעותי של חומרים אלו התרחש במאה ה-20, כתוצאה מהעלייה במודעות לסכנת האש ומההתפתחויות הרבות בתחום הכימיה. כיום, קיימים מגוון רחב של מעכבי בעירה לבדים, העומדים בתקנים בינלאומיים מחמירים ומוכיחים יעילות גבוהה במניעת התפשטות האש.
לסיכום:
מעכבי בעירה לבדים הם כלי חשוב להגנה על חיי אדם ורכוש מפני סכנת האש. שימוש בחומרים אלו מומלץ בכל מקרה בו נעשה שימוש נרחב בבדים. כיום קיימים מגוון רחב של מעכבי בעירה בשוק, העשויים מחומרים שונים ובעלי תכונות שונות.
לכן חשוב להיעזר באיש מקצוע מוסמך המתמחה במיגון אש אשר יידע לספק לכם מענה מקצועי בהתאם לכל התקנים הדרושים!
למידע נוסף על מעכבי בעירה לבדים או לעץ צרו איתנו קשר.
צוות אביבים – מיגון אש פסיבי.